För alla avokado älskare!

Gillar du Avokado och choklad? Varför inte blanda ihop dom till en smaskig brownie att servera under den kommande sommaren? 12 bitar gudomliga brownisar får du från detta avokado fyllda recept!   

avo.PNG

 • 150 g mörk choklad, 60 %, hackad

 • 10 dadlar

 • 1 mogen avokado

 • 3 msk kokosolja

 • 3 ägg

 • 2 dl mandelmjöl

 • 1/2 dl kakao

 • 1 krm salt


AVOKADOFROSTING:

 • 2 mogna avokador

 • 1/2 dl kakao

 • 1/2 dl flytande honung

 • 1 msk kokosolja


1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält chokladen över ett vattenbad.

2. Kärna ur dadlarna och avokadon, lägg dem i en matberedare och kör  till en smet tillsammans kokos­oljan. Lägg i äggen och kör tills det blir blandat. Tillsätt ­mandelmjöl, kakao och salt och kör lite till. Häll till sist i den smälta chokladen och kör tills allt är blandat.

3. Blöt och knöla ihop ett bakplåtspapper som passar en rektangulär form som mäter ca 21 x 29 centimeter. Veckla ut det och lägg i det i formen. När man gör så ligger det kvar bättre. Häll smeten i formen och grädda kakan i ca 30 minuter. Låt svalna helt.

4. Frosting: Kärna ur avokadofrukterna och mixa dem med resten av ingredienserna. Bred frostingen på kakan och skär den i rutor och servera.

Hoppas att det smakar! Var inte blyga och skicka gärna in en bild på era brownies om ni väljer att testa denna sommarhit! Ni kan skicka in era bilder till blogg@jackpotjoy.com och lägg en kommentar på detta inlägg så vi vet att ni har skickat in! 

Lycka till! 

/ Terese

avo2.jpg